Platina kroezen en schalen

Laboratoriumartikelen van edelmetaal

Laboratoriumartikelen van edelmetalen zoals platina worden gebruikt door het hoge smeltpunt (1.768 °C), een grote weerstand tegen corrosie, en de chemisch inertie. Platina laboratoriumbenodigdheden worden onder andere toegepast voor processen van chemische ontleding, zoals voor verdamping, verassing en filtratie van agressieve vloeistoffen. Een andere applicatie is het gebruik van edelmetalen voor compositie-analyses, zoals elektroanalyses en x-ray fluorescence (XRF). Daarnaast worden ze gebruikt om mono-kristallen in te groeien. IAM Drijfhout biedt een breed assortiment voor laboratoriumbenodigdheden van edelmetalen aan, beschikbaar in verschillende legeringen van platina, goud, iridium, rhodium en palladium.

Platina laboratoriumbenodigdheden

De platina laboratoriumbenodigdheden van IAM Drijfhout zijn onder te verdelen in vier groepen: kroezen en schalen, deksels, tangen en elektrodes. Onze artikelen worden door verschillende toonaangevende onderzoeksinstituten gebruikt, zoals voor de olie- en gasindustrie, voor glasproductie, voor het uitvoeren van chemische analyses, voor bodemonderzoek in de mijnbouw en voor het testen van bouwmaterialen. Kroezen en schalen kunnen op maat worden gemaakt in verschillende dikten, samenstellingen, met schenktuit of met versterkte rand. Daarnaast kan de legering extra worden gehard om de kwaliteiten van het metaal te verhogen en de levensduur te verlengen.

Kroezen en parelbakjes van platina en goud voor XRF-analyses en verassingsprocessen in het laboratorium.

Kroezen en schalen

IAM Drijfhout heeft meer dan 100 verschillende standaard kroezen en schalen beschikbaar. Deze worden toegepast voor bijvoorbeeld processen van verdamping, verassing, filtratie, elektroanalyses en x-ray fluorescence (XRF) analyses.

Meer over Platina kroezen en schalen
Schaal en deksel van platina en goud voor XRF-analyses en verassingsprocessen in het laboratorium.

Deksels

Deksels worden in verschillende maten en legeringen geleverd, zodat ze perfect op de kroes aansluiten. Deksels zijn beschikbaar voor zowel kroezen met als zonder een versterkte rand.

ES elektrodes van platina en goud voor XRF-analyses en verassingsprocessen in het laboratorium.

Elektrodes

Onze elektrodes zoals Fischer, Woelbling en Schoeniger worden gemaakt van een platina-iridium legering. Ze worden toegepast in elektroanalyses door hun hoge elektrische geleidbaarheid en weerstand tegen corrosie.

Meer over elektrodes
Kroezentang met platina tips voor kroezen en schalen voor XRF-analyses

Tangen

Tangen met platina punten worden gebruikt om veilig met hete kroezen te werken en de levensduur van kroezen te verlengen. De tangen zijn in verschillende lengtes en met verschillende dikten platina punten beschikbaar.

Meer over kroezen tangen

Laboratorium-pincetten met platina punten

De laboratorium-pincetten die IAM Drijfhout levert, worden gemaakt met hoge kwaliteit platina punten. De pincet bestaat uit een RVS behuizing (anti-magnetisch) met aan elk uiteinde een platina punt. Het platina dat hierbij wordt gebruikt heeft een zuiverheid van 99,95%.

Meer over pincetten

Laboratorium materiaal op maat gemaakt

De vorm, grootte en legeringen kunnen voor elk product op maat worden gemaakt. Als er bijvoorbeeld onder extreme temperaturen wordt gewerkt, kan een legering van platina in combinatie met goud of iridium uitkomst bieden. Om producten extra hard te maken leveren wij onder andere ook platina-rhodium legeringen.

Wij leveren onder meer aan:

Behoefte aan laboratoriumartikelen van edelmetaal?