Laboratoriumartikelen van edelmetaal

Laboratoriumartikelen van edelmetalen zoals platina worden gebruikt door het hoge smeltpunt (1.768 °C), een grote weerstand tegen corrosie, en de chemisch inertie. Platina laboratoriumbenodigdheden worden onder andere toegepast voor processen van chemische ontleding, zoals voor verdamping, verassing en filtratie van agressieve vloeistoffen. Een andere applicatie is het gebruik van edelmetalen voor compositie-analyses, zoals elektroanalyses en x-ray fluorescence (XRF). Daarnaast worden ze gebruikt om mono-kristallen in te groeien. IAM Drijfhout biedt een breed assortiment voor laboratoriumbenodigdheden van edelmetalen aan, beschikbaar in verschillende legeringen van platina, goud, iridium, rhodium en palladium.

 

Platina kroes, schaal en parelbakjes

 

Platina laboratoriumbenodigdheden

De platina laboratoriumbenodigdheden van IAM Drijfhout worden door verschillende toonaangevende onderzoeksinstituten gebruikt, zoals voor de olie- en petrochemische industrie, voor glasproductie, voor het uitvoeren van chemische analyses, voor bodemonderzoek in de mijnbouw en voor het testen van bouwmaterialen. Kroezen en schalen kunnen op maat worden gemaakt in verschillende dikten, samenstellingen, met schenktuit of met versterkte rand. Daarnaast kan de legering extra worden gehard om de kwaliteiten van het metaal te verhogen en de levensduur te verlengen.

Kroezen en schalen

IAM Drijfhout heeft meer dan 100 verschillende standaard kroezen en schalen beschikbaar. Deze worden toegepast voor bijvoorbeeld processen van verdamping, verassing, filtratie, elektroanalyses en XRF analyses met fusion machines.

Platina kroezen en schalen
Schaal en deksel van platina en goud voor XRF-analyses en verassingsprocessen in het laboratorium.

Deksels

Deksels worden in verschillende maten en legeringen geleverd, zodat ze perfect op de kroes aansluiten. Deksels zijn beschikbaar voor zowel kroezen met als zonder een versterkte rand.

Meer over deksel maten

Elektrodes

Onze elektrodes zoals Fischer, Woelbling en Schoeniger worden gemaakt van een platina-iridium legering. Ze worden toegepast in elektroanalyses door hun hoge elektrische geleidbaarheid en weerstand tegen corrosie.

Meer over elektrodes
Kroezentang met platina tips voor kroezen en schalen voor XRF-analyses

Tangen

Tangen met platina punten worden gebruikt om veilig met hete kroezen te werken en de levensduur van kroezen te verlengen. De tangen zijn in verschillende lengtes en met verschillende dikten platina punten beschikbaar.

Meer over kroezen tangen

Laboratorium-pincetten met platina punten

De laboratorium-pincetten die IAM Drijfhout levert, worden gemaakt met hoge kwaliteit platina punten. De pincet bestaat uit een RVS behuizing (anti-magnetisch) met aan elk uiteinde een platina punt. Het platina dat hierbij wordt gebruikt heeft een zuiverheid van 99,95%.

Meer over pincetten

Hoge kwaliteit targets van edelmetaal

De sputter targets die IAM Drijfhout levert bestaan volledig uit edelmetaal en worden o.a. ingezet in coating en vacuüm systemen, zoals het aanbrengen van thin films in cleanrooms van nanolabs.

Meer over sputter targets

Laboratorium materiaal op maat gemaakt

De vorm, grootte en legeringen kunnen voor elk product op maat worden gemaakt. Als er bijvoorbeeld onder extreme temperaturen wordt gewerkt, kan een legering van platina in combinatie met goud of iridium uitkomst bieden. Om producten extra hard te maken leveren wij onder andere ook platina-rhodium legeringen.

Meer over onze custom made producten

Laboratoriumartikelen voor XRF-analyses

Met XRF wordt de samenstelling van een sample bepaalt door middel van röntgenfluorescentie, waarbij de nauwkeurigheid van de resultaten afhangt van de homogeniteit van het sample. De meest homogene samples worden gecreëerd met een XRF fusion machine, waarin het sample met een flux in een platina kroes wordt verhit tot een vloeistof. Deze vloeistof wordt vervolgens uitgegoten in een platina parelbakje en afgekoeld tot er een parel overblijft. De parel kan vervolgens in een spectrometer worden uitgelezen om de samenstelling te bepalen. IAM Drijfhout levert complete oplossingen en alle benodigdheden om dit proces uit te voeren: XRF fusion machines, tangen, fluxen, kroezen en parelbakjes van alle veel voorkomende merken XRF machines.

De kroezen en parelbakjes kunnen worden geleverd in verschillende legeringen, zoals platina-goud en platina-iridium. Deze legeringen weerstaan hoge temperaturen, corroderen niet en zijn chemisch inert. IAM Drijfhout levert meer dan 100 standaard kroezen en parelbakjes, voor onder andere de machines van XRF Scientific (xrFuse en Phoenix), Malvern Panalytical (Eagon 2, PerlX, LeNeo, TheOx), IGC Standards (Autofluxer, Schoeps, Vulcan) en Katanax, Leco, Linn en Herzog. Daarnaast kunnen kroezen, schalen en parelbakjes op maat worden gemaakt, of geleverd in extra gehard metaal. Hierdoor worden de kwaliteiten van het metaal verhoogd en de levensduur verlengd. Ook verlengt correct onderhoud de levensduur, bekijk dit artikel over kroezenonderhoud voor meer informatie.

Kroezen en parelbakjes van platina en goud voor XRF-analyses en verassingsprocessen in het laboratorium.

Kroezen en parelbakjes

IAM Drijfhout levert kroezen voor alle gangbare XRF fusion machines. De kroezen kunnen worden geleverd in verschillende legeringen en kunnen optioneel met extra gehard metaal, een schenktuit, een versterkte rand en met een extra dikke bodem worden geleverd. De parelbakjes zijn beschikbaar in verschillende legeringen, zoals platina-goud en platina-iridium.

Kroezen voor fusion

Flux

Een flux bestaat uit een mix van chemicaliën en dient als hulpstof om het sample te smelten. IAM Drijfhout levert verschillende standaard en op maat gemaakte fluxen, afhankelijk van wat voor sample er wordt getest. Het precies afwegen van de flux is een belangrijke factor die kan worden geautomatiseerd met een weegmachine.

Meer over flux
Flux weegmachine

Fusion machines

Gas of elektrisch aangedreven machines geschikt voor XRF en ICP-analyses en met verschillende voorgeprogrammeerde fusion processen. De machines zijn eenvoudig en klantvriendelijk in gebruik, bijvoorbeeld door de eenvoudige touch screen interface en doordat alle oppervlakten veilig aan te raken zijn tijdens het hele proces.

XRF Fusion machines

Wij leveren onder meer aan:

Recycling service

IAM Drijfhout zorgt ook voor de recycling van goud, zilver, platina, rhodium, iridium of palladium laboratoriumbenodigdheden gemaakt in alle vormen en maten. Ons recyclingproces begint met een materiaalanalyse om de verschillende elementen van de batch te bepalen. Op basis van deze analyse kan de beste recycleprocedure worden bepaald om de zuivere metalen terug te winnen, en kan een geschatte opbrengst worden berekend.

Lees hier meer over recycling

Behoefte aan laboratoriumartikelen van edelmetaal?

IAM Drijfhout heeft jarenlange ervaring met het beleveren van laboratoria in Nederland. IAM Drijfhout biedt;

– Persoonlijk contact en advies over de beste mogelijkheden
– Advies bij technische vragen
– Ervaren productie met jarenlange ervaring
– Concurrerende prijzen
– Zeer hoge kwaliteit platina kroezen en schalen
– Volledige service inclusief inname oude edelmetaal producten ter recycling

Neem contact op