Custom made edelmetaal producten

Producten van edelmetalen worden vaak voor specifieke doeleinden ontwikkeld en IAM Drijfhout heeft een breed assortiment van custom made producten. Voorbeelden van custom made producten zijn veren, gaas, ringen en verschillende soorten elektrodes die bijvoorbeeld in flow-meters worden toegepast. Wij bieden ondersteuning in het hele proces van het ontwikkelen van nieuwe producten en hebben veel verschillende productietechnieken tot onze beschikking.

Producten voor industriële, analytische en medische doeleinden

IAM Drijfhout biedt ondersteuning in het hele proces van het ontwikkelen van op maat gemaakte producten. Onze experts adviseren over welk metaal of alloy het beste kan worden toegepast en kunnen meedenken over het ontwerp.

Wij hebben een eigen productie waarin we onder andere de volgende technieken toepassen:

 • draaien
 • gloeien
 • lassen
 • polijsten
 • persen
 • kappen

Daarnaast hebben we een breed netwerk van leveranciers die ons in de andere processen ondersteunen.

Voorbeelden van op maat gemaakte producten die wij kunnen aanbieden

 • Laboratorium pincetten met platinapunten
 • Standaard smeltkroezen tangen met op maat gemaakte platinapunten. U kunt uw huidige tangen opsturen, en wij voorzien ze van de platinapunten.
 • Elektroden gemaakt met of zonder gaas, of in een aangepaste ontwerp vorm. In het verleden hebben we pen elektroden, verschillende cilindervormige elektroden, en platte, ronde, of vierkante elektroden gemaakt.

Waarom kiezen voor IAM Drijfhout?

 • Concurrerende prijzen vanwege onze eigen productiefaciliteit en sterk internationaal netwerk
 • Hoog kennisniveau als resultaat van decennialange ervaring
 • Betrouwbare partner: ISO 9001:2015 gecertificeerd en een van de oudste leveranciers van edelmetaalproducten in Nederland
 • Wij bieden recycling en raffinage van uw edelmetalen

Veelgestelde vragen

Hoe start ik een project voor op maat gemaakte producten bij IAM Drijfhout?

Neem gewoon contact met ons op! Meestal kunnen we uit de voeten met eenvoudige schetsen van het gewenste ontwerp. Zolang alle afmetingen, materialen en wensen duidelijk geformuleerd zijn, kunnen we u op weg helpen.

Welke soorten op maat gemaakte producten kan IAM Drijfhout vervaardigen?

Dat is vrij breed. Onze focus ligt op laboratoriumbenodigdheden van edelmetaal. Dit betekent dat we voornamelijk kleinere objecten produceren, vanwege de hoge kosten van edelmetaal, die worden gebruikt in industriële, analytische en medische toepassingen.

Welke materialen zijn beschikbaar voor op maat gemaakte producten?

De belangrijkste materialen waarop we ons concentreren zijn zilver, goud, platina, palladium, iridium en rhodium.

Wat is de typische levertijd voor een op maat gemaakt product?

Dit hangt af van de complexiteit van het product, de hoeveelheid en de gebruikte materialen. Voor een enkel item kan de productietijd tussen de twee en vier weken liggen. Voor partijen van 100 of meer hangt het af van het productieproces. We berekenen dit graag voor u, zodra alle afmetingen en specificaties van de items compleet zijn.

Zijn er minimale bestelhoeveelheden voor op maat gemaakte producten?

Wij hanteren geen minimale bestelhoeveelheden voor op maat gemaakte producten.

Hoe zorgt IAM Drijfhout voor de kwaliteit van op maat gemaakte producten?

Wij werken alleen samen met partnerfabrikanten met wie we een langdurige relatie hebben. We kennen hun kwaliteit en de gebruikte materialen, om kwaliteitsproducten te garanderen.

Kan IAM Drijfhout op maat gemaakte producten internationaal leveren?

Wij zijn gespecialiseerd in B2B-diensten voor de BeNeLux-regio. Echter, we kunnen helpen met internationale aanvragen. Neem contact met ons op om te zien of we u kunnen helpen met uw op maat gemaakte item.

Hoe gaat IAM Drijfhout om met intellectueel eigendom en vertrouwelijkheid?

Wij hechten grote waarde aan het vertrouwen van onze klanten. Geen productspecificaties zullen worden gedeeld met derden. Indien gewenst, kunnen we een geheimhoudingsverklaring ondertekenen.

Wij leveren onder meer aan:

Halffabricaten

IAM Drijfhout heeft ook een groot assortiment aan halffabricaten van edelmetaal welke mogelijk kunnen passen bij uw vraagstuk.

Onze expertise stelt ons in staat producten aan te bieden in onder andere platina, goud en zilver, aanpasbaar aan uw specifieke vereisten. Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van halffabrikaten zoals platen, folies, draden en buizen.

Behoefte aan custom made producten?

Neem contact met ons op