Fusion machines voor XRF analyses

Fusion machines voor XRF-analyses

XRF-analyses (X-ray fluorescence) worden uitgevoerd om de samenstelling van een sample te bepalen. Het sample wordt voorbereid en vervolgens uitgelezen in een spectrometer door middel van röntgenfluorescentie. De nauwkeurigheid van deze uitlezing wordt bepaald door de homogeniteit van het sample. De meest homogene samples worden gecreëerd met een XRF fusion machine, waarin het sample in een platina kroes met een flux wordt verhit tot een vloeistof. Deze vloeistof wordt vervolgens tot een parel uitgegoten en afgekoeld in een platina parelbakje. IAM Drijfhout levert veel gebruikte fusion machines van XRF Scientific, een toonaangevend bedrijf in voorbereiding van XRF-analyses. Onze portfolio bestaat uit diverse fusion machines voor zowel XRF- als ICP-analyses, die zich van elkaar onderscheiden door de energietoevoer (elektrisch of gas), mate van automatisering en capaciteit van het aantal kroezen. Daarnaast bieden wij een high-end flux weegmachine aan, waarmee meerdere fluxen tegelijk, nauwkeurig en automatisch worden afgewogen.

Aanbod XRF fusion machines

IAM Drijfhout biedt zowel gas- als elektrisch gedreven fusion machines aan. Gas gedreven machines worden over het algemeen gebruikt als de benodigde infrastructuur (toevoer van gassen en afzuiging) aanwezig is, anders worden elektrische machines vaak geprefereerd. Beide machines hebben verschillende uitvoeringen die één tot tien samples tegelijkertijd kunnen verwerken. Beide machines ondersteunen XRF en ICP-analyses en hebben verschillende voorgeprogrammeerde fusion processen. De machines zijn eenvoudig en klantvriendelijk in gebruik, bijvoorbeeld door de eenvoudige touch screen interface en doordat alle oppervlakten veilig aan te raken zijn tijdens het hele proces.

Fusion machines voor XRF analyses voor industrieel, analytisch en medisch gebruikt.
Elektrische fusion machines

Elektrische XRF fusion machines

De elektrische fusion machines XrFuse zijn ontwikkeld met meer dan 25 jaar ervaring in fusion technologie. De machine heeft keramische houders waardoor er geen contaminatie tijdens het fusion proces ontstaat. Dit is een groot voordeel wanneer hoge nauwkeurigheid noodzakelijk is bij het testen van een range aan elementen. De XrFuse is beschikbaar in verschillende uitvoeringen om één (XrFuse 1), twee (XrFuse 2), of zes (XrFuse 6) samples tegelijkertijd mee te behandelen.

Brochure XrFuse 1
Brochure XrFuse 2 en 6

Gas fusion machines

Gas XRF fusion machines

De Phoenix II is de veiligste fusion machine op de markt, waarbij de gasaansluiting en de elektrische systemen aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. De Phoenix II is beschikbaar met drie of zes posities, maar kan ook op verzoek in één, vier, of tien (Phoenix VFD) posities worden gemaakt. De Phoenix GO gas machines zijn ontwikkeld om met alleen gas te werken, zonder extra zuurstoftoevoer. De Phoenix GO S is een economisch en compact model waarbij één sample tegelijk mee te behandelen. Met de Phoenix GO 4 kunnen vier samples tegelijk worden behandeld.

Brochure Phoenix Go Series
Brochure Phoenix II
Brochure Phoenix VFD Series

Flux weegmachine

XRF flux weegmachine

Het nauwkeurig afwegen van de flux is een essentieel onderdeel van het fusionproces. De xrWeigh S neemt deze herhalende taak uit handen, waarbij met één druk op de knop het exacte gewicht wordt afgewogen. De xrWeigh Carousel is ontwikkeld om een carrousel van 18 kroezen of 30 capsules in minder dan 20 minuten te vullen met exacte hoeveelheden flux. Op beide machines kan een standaardverpakking flux worden gedraaid, waardoor efficiënt kan worden gewerkt en een flux eenvoudig kan worden vervangen.

Brochure XrF Flux Weegmachine

Kroezen en schalen voor Fusion machines

IAM Drijfhout levert complete oplossingen voor sample voorbereiding van XRF-analyses met fusion machines, laboratoriumartikelen en technische ondersteuning.
Zo ook speciale gestabiliseerde kroezen en parelbakjes (uitgietschaal / mal). Bij een gestabiliseerde kroes of parelbakje wordt er ZrO2 oftewel zirkoniumoxide aan de platina-goud legering toegevoegd. Het merk XRF Scientific dat IAM Drijfhout levert gebruikt hiervoor de afkorting XRS (X-Ray Stabilized).

Lees hier meer over kroezen en schalen voor Fusion machines
Speciale kroezen voor fusion machines

Wij leveren onder meer aan:

Heeft u vragen over fusion machines voor XRF analyses?

Stuur ons een bericht!