Voordelen van platina-iridium en platina-goud schalen in olie- en petrochemische analyse

Platina schalen hebben in de loop der jaren veel erkenning gekregen in de petrochemische industrie. Ontdek waarom de legering platina-goud of platina-iridium hierin vaak gebruikt wordt.

Platina-goud schalen

In vergelijking met zuiver platina biedt deze legering een verhoogde weerstand tegen hoge temperaturen en tegen de agressieve stoffen die vaak voorkomen bij olie- en petrochemische analyses. De toevoeging van goud aan platina verhoogt niet alleen de thermische weerstand van het materiaal, maar ook de levensduur. Bovendien zorgt hun niet-reactieve aard ervoor dat ze de resultaten niet verstoren, waardoor zeer nauwkeurige gegevens geëxtraheerd kunnen worden.

Platina-gouden schotels behouden hun vorm, zelfs na blootstelling aan extreme omstandigheden. Wat essentieel is voor nauwkeurige, herhaalbare en betrouwbare analyses

Afgezien van hun prestatievoordelen zijn platina/gouden schotels op de lange termijn ook economisch levensvatbaar. Door hun duurzaamheid hoeven ze minder vaak vervangen te worden, wat op lange termijn kostenbesparingen oplevert ondanks de hogere initiële investering.

IAM Drijfhout biedt ook gestabiliseerde kroezen en schalen die speciaal zijn gemaakt voor fusieprocessen en toepassingen bij hoge temperaturen. Aan de platina-goudlegering wordt zirkoniumdioxide (ZrO2) toegevoegd om deze speciale schotels te maken.

Platina-iridium schalen

De afgelopen jaren is platina-iridium steeds populairder geworden bij olie- en petrochemische analyses. De toevoeging van iridium aan platina heeft tot gevolg dat de hardheid van het materiaal toeneemt, terwijl de bestendigheid tegen hitte en corrosie behouden blijft.

Als zodanig bieden platina-iridiumschotels het soort veerkracht en betrouwbaarheid dat cruciaal is bij het uitvoeren van vluchtige en complexe tests. Door hun stabiliteit bij hoge temperaturen en het vermogen om de meeste zuren en basen te weerstaan, zijn deze schotels een uitstekende keuze voor de zware omstandigheden in olie- en petrochemische analyses.

Edelmetalen schalen en laboratoriumartikelen van IAM Drijfhout

Voor olie- en petrochemische analyses kan het belang van de juiste instrumenten niet worden overschat. IAM Drijfhout zorgt ervoor dat elk product voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, waardoor betrouwbare prestaties en duurzaamheid worden gegarandeerd.

Of u nu routineanalyses uitvoert of complexe onderzoeksprojecten uitvoert, wij hebben een oplossing voor u. Bekijk onze kroes en schalen pagina voor onze standaard formaat schalen. We bieden ook op maat gemaakte producten om te voldoen aan alle unieke onderzoeksspecificaties.

Tot slot biedt onze recyclingservice, de mogelijkheid uw gebruikte producten in te leveren tegen marktwaarde of de waarde te gebruiken als tegoed voor aankopen uit ons assortiment.

Ontdek meer: lees hier over het selecteren van de juiste kroes voor uw analyse.

Voor meer informatie of een aanvraag