Over IAM Drijfhout

IAM Drijfhout is de Nederlandse marktleider in producten van edelmetalen voor industrieel, analytisch en medisch gebruik. Edelmetalen worden in deze industrieën gebruikt door hun bijzondere eigenschappen, zoals bestendigheid tegen hoge temperaturen, chemische inertie, uitstekende geleiding en weerstand tegen corrosie en zuren. Sinds 1827 zijn wij een bekende en vertrouwde Nederlandse leverancier, hebben een rijke historie en veel ervaring.

Wat maakt IAM Drijfhout tot een interessante partner?

  • Persoonlijke benadering en contact
  • Hoog kennisniveau door jarenlange ervaring waardoor we kunnen meedenken over de juiste oplossing
  • Gunstige verkoopvoorwaarden, door zowel eigen productie als sterk internationaal netwerk
  • Betrouwbare partner: ISO 9001:2015 gecertificeerd en wij speculeren niet op metaalkoersen
  • Ondersteunen technische vraagstukken, ook over het gehele proces van XRF-analyses
  • Groot productenassortiment, dat continue wordt uitgebreid
  • Geen minimumorderbedragen, ook niet voor het ontwikkelen van nieuwe producten
  • Klantgericht verzendbeleid die door goede verzekering wordt gedekt

De markten die wij bedienen

Industriële sector

In verschillende industrieën worden voor gespecialiseerde werktuigen of onderdelen gebruikt gemaakt van edelmetalen zoals platina, goud of zilver. Vaak wordt gebruik gemaakt van legeringen van bijvoorbeeld platina met variërende percentages rhodium, iridium, palladium etc.. Ook wordt gestabiliseerd platina gebruikt. Deze producten worden in verschillende vormen geleverd zoals foliën, platen, draad, staven, band of al gedraaide of geperste delen.

Ook leveren wij thermokoppel draad van edelmetalen, zoals type S, R en B.

Analytische sector

I.A.M. Drijfhout heeft een zeer uitgebreide product assortiment van kroezen, schalen en kroezendeksels. Wij kunnen de standaard producten leveren voor nagenoeg alle merken spectrometers. Ook zijn wij u graag van dienst voor andere producten. Zo helpen wij u bij het ontwerp en de levering van platina producten op basis van uw specificaties.

Uw gebruikte edelmetalen nemen wij graag in voor recycling. 

Voor deze sector leveren wij ook fluxen. Wanneer er een keuze gemaakt moet worden voor een Lithium Boraat flux voor uw spectrometer (XRF of ICP) applicatie houdt men rekening met de volgende factoren: smeltpunt, puurheid, hygroscopie, base- of zuurgraad, materiaal vorm. Wij leveren fluxen die voldoen aan uw eisen ongeacht welke hiervoor genoemde factoren belangrijk zijn voor u. Voor meer gespecialiseerde applicaties kunnen wij u adviseren en eventueel maatwerk leveren.

Medische sector

I.A.M. Drijfhout levert edelmetaal componenten voor de medische sector in vele verschillende vormen zoals buis, staaf, draad, folie, plaat maar ook custom made producten. Toepassingen zijn radio-opaque markers, electrode tips, ringen en defibrillatoren en afzuignaalden. Wij kunnen u micromachined onderdelen leveren die gemaakt zijn op speciale apparatuur door gespecialiseerde medewerkers ontwikkeld voor en voldoen aan de strenge eisen geldend voor medische toepassingen.

Wij leveren onder meer aan:

Neem contact op

Stuur een bericht