Over IAM Drijfhout

IAM Drijfhout is de Nederlandse marktleider in producten van edelmetalen voor industrieel, analytisch en medisch gebruik. Edelmetalen worden in deze industrieën gebruikt door hun bijzondere eigenschappen, zoals bestendigheid tegen hoge temperaturen, chemische inertie, uitstekende geleiding en weerstand tegen corrosie en zuren. Sinds 1827 zijn wij een bekende en vertrouwde Nederlandse leverancier, hebben een rijke historie en veel ervaring.

Wat maakt IAM Drijfhout tot een interessante partner?

  • Persoonlijke benadering en contact
  • Hoog kennisniveau door jarenlange ervaring waardoor we kunnen meedenken over de juiste oplossing
  • Gunstige verkoopvoorwaarden, door zowel eigen productie als sterk internationaal netwerk
  • Betrouwbare partner: ISO 9001:2015 gecertificeerd en wij speculeren niet op metaalkoersen
  • Ondersteunen technische vraagstukken, ook over het gehele proces van XRF-analyses
  • Groot productenassortiment, dat continue wordt uitgebreid
  • Geen minimumorderbedragen, ook niet voor het ontwikkelen van nieuwe producten
  • Klantgericht verzendbeleid die door goede verzekering wordt gedekt

De markten die wij bedienen

Industriële sector

In verschillende industrieën worden voor gespecialiseerde werktuigen of onderdelen gebruikt gemaakt van edelmetalen zoals platina, goud of zilver. Vaak wordt gebruik gemaakt van legeringen van bijvoorbeeld platina met variërende percentages rhodium, iridium, palladium etcetera. Ook wordt gestabiliseerd platina gebruikt. Deze producten worden in verschillende vormen geleverd zoals foliën, platen, draad, staven, band of al gedraaide of geperste delen.

Ook leveren wij thermokoppel draad van edelmetalen, zoals type S, R en B.

Analytische sector

I.A.M. Drijfhout heeft een zeer uitgebreide product assortiment van kroezen, schalen en kroezendeksels. Wij kunnen de standaard producten leveren voor nagenoeg alle merken spectrometers. Ook zijn wij u graag van dienst voor andere producten. Zo helpen wij u bij het ontwerp en de levering van platina producten op basis van uw specificaties.

Uw gebruikte edelmetalen nemen wij graag in voor recycling.

Voor deze sector leveren wij ook fluxen. Wanneer er een keuze gemaakt moet worden voor een Lithium Boraat flux voor uw spectrometer (XRF of ICP) applicatie houdt men rekening met de volgende factoren: smeltpunt, puurheid, hygroscopie, base- of zuurgraad, materiaal vorm. Wij leveren fluxen die voldoen aan uw eisen ongeacht welke hiervoor genoemde factoren belangrijk zijn voor u. Voor meer gespecialiseerde applicaties kunnen wij u adviseren en eventueel maatwerk leveren.

Medische sector

I.A.M. Drijfhout levert edelmetaal componenten voor de medische sector in vele verschillende vormen zoals buis, staaf, draad, folie, plaat maar ook custom made producten. Toepassingen zijn radio-opaque markers, electrode tips, ringen en defibrillatoren en afzuignaalden. Wij leveren op maat gemaakte onderdelen, speciaal ontwikkeld voor en voldoen aan, de strenge eisen die gelden voor medische toepassingen.

Wij leveren onder meer aan:

Geschiedenis van IAM Drijfhout

Het huidige IAM Drijfhout is een voortzetting van het in Nederland alom bekende Drijfhout welke sinds 1827 actief is in de edelmetaal branche. Daar waar Cookson Drijfhout zich voornamelijk op juweliers richt is I.A.M. Drijfhout gespecialiseerd in Industriële, analytische en medische toepassingen met edelmetalen. Een jong team, met echter ruimschootse ervaring in voornoemde applicaties staat voor u klaar. Bekijk hieronder onze geschiedenis sinds 1827.

Foto van de fabriek van Drijfhout en Zoon aan de Nes in Amsterdam

1827 – IAM Drijfhout ontstond in 1827 toen Hans Halbes Drijfhout op 23 jarige leeftijd een goudsmidzaak in Balk (Friesland) opende. De werkplaats en winkel werden naast het woonhuis gebouwd.

1833 – Het familiebedrijf werd door zoon Halbe Drijfhout en later door kleinzoon Willem Halbes Drijfhout overgenomen, die in 1883 een kleine fabriek aan de Wijckerlerdijk in Balk opende.

1886 – Drijfhout groeit door en Willem Halbes Drijfhout verhuist in 1886 naar Amsterdam onder de naam H. Drijfhout & Zn.

1912 – De productieprocessen werden verder geautomatiseerd en in 1912 werd het iconische pand en voormalig theater aan de Nes in Amsterdam aangekocht. Aan het pand aan de NES is de gravering ‘H. Drijfhout & Zn’ tot de dag van vandaag in de gevelsteen boven de ingang te zien.

1927 – Drijfhout wordt overgenomen door het Franse bedrijf Comptoir Lyon Alemand, maar blijft onder de naam Drijfhout zelfstandig opereren.

2008 – Drijfhout verhuist naar de Hoogoorddreef in Amsterdam en wordt overgenomen door het Duitse bedrijf Heraeus.

2016 – Drijfhout wordt weer volledig zelfstandig en verhuist naar de Tennesseedreef in Utrecht. De focus ligt op producten voor industrieel-, analytisch- en medisch gebruik en de naam wordt overeenkomstig veranderd naar IAM Drijfhout.

Geschiedenis IAM Drijfhout

Gevelsteen van Drijfhout en Zoon uit 1912 op de gevel van het gebouw aan de Nes in Amsterdam

Drijfhout wordt weer volledig zelfstandig en verhuist naar de Tennesseedreef in Utrecht.

Neem contact op

Stuur een bericht