Platina laboratoriumbenodigdheden voor voedsel- en landbouwonderzoek

Onderzoek op het gebied van voedsel en landbouw omvat een scala aan zeer gevoelige tests, experimenten en analyses, waarbij nauwkeurigheid en betrouwbaarheid essentieel zijn. Platina laboratoriumartikelen zijn onmisbaar in deze onderzoeken.

Waarom is platina zo geschikt voor laboratoriumbenodigdheden?

  • De natuurlijke weerstand tegen corrosie en chemische aanvallen zorgt ervoor dat monsters zuiver en onbesmet blijven.
  • De niet-reactieve aard maakt platina veilig voor gebruik met een scala aan stoffen en garandeert de integriteit van experimenten.
  • Platina is stabiel, zelfs bij hoge temperaturen, waardoor het geschikt is voor nauwkeurige monsteranalyse via verassing of versmelting.
  • Bij een juiste behandeling heeft platina laboratoriumgereedschap een lange levensduur, waardoor het kostenefficient is voor laboratoria.
  • Gemakkelijk te reinigen


Het gebruik van platina in voedsel, landbouw en biowetenschappelijk onderzoek

Een groot deel van het laboratoriumwerk in deze onderzoeksgebieden bestaat uit monsteranalyse door middel van kroezen. De stabiliteit en inertie van platina kroezen Ć©n hun bestendigheid tegen hitte en corrosie, helpen de nauwkeurigheid te garanderen en contaminatie te voorkomen. Dit is essentieel voor de succesvolle identificatie van sporenelementen, als onderdeel van de beoordeling van de voedingswaarde van voedsel of de kwaliteit van landbouwgrond.

Daarnaast zijn platina schijven en kroezen een essentieel onderdeel van XRF analyses. Een techniek die vaak wordt gebruikt bij landbouwkundigonderzoek, waarbij monsters worden opgelost in een flux. Hier is de weerstand van platina tegen corrosieve aantasting door vloeimiddelen en de bijna perfecte oxidatieweerstand, bijzonder belangrijk voor het leveren van nauwkeurige, betrouwbare en reproduceerbare resultaten.

Platina tangen zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen, zodat verhitte platina voorwerpen veilig gehanteerd kunnen worden. Bovendien betekent de niet-reactieve aard van platina dat de monsters niet besmet raken bij eventuele interactie met de tang.

Recyclen van platina laboratoriumgerei

IAM Drijfhout biedt een recyclingservice voor platina laboratoriumbenodigdheden. Door gebruikte platina kroezen en ander gerei in te leveren voor recycling, kunnen laboratoria op een kostenefficiƫnte manier hun grondstoffen beheren.

Meer informatie over het recycleren van uw gebruikt producten

Partner met IAM Drijfhout

Bij IAM Drijfhout begrijpen we de cruciale rol van hoogwaardig middelen in uw onderzoek. Wij bieden u een breed scala aan platina benodigdheden die precies aan uw eisen voldoet. Onze platina kroezen, schijven, tangen en ander benodigdheden zijn ontworpen om uw werk te vergemakkelijken en uw resultaten te verbeteren.

Of u nu voedingsanalyses uitvoert, nieuwe technieken toetst of de impact op het milieu onderzoekt, onze platina laboratoriumbenodigdheden bieden de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid dat uw onderzoek verdient.

Neem contact met ons op voor een offerte of als u meer vragen heeft

Wij helpen u graag verder.