Recycling service edelmetaal

Edelmetalen hebben een aantal bijzondere eigenschappen, waaronder dat ze gerecycled kunnen worden zonder in kwaliteit af te nemen. Het recyclen van edelmetalen wordt steeds belangrijker, omdat edelmetalen schaars zijn en de reserves in de aardbodem afnemen. IAM Drijfhout is sinds 1827 één van de oudste Nederlandse bedrijven die edelmetalen verwerkt en met bijna 200 jaar ervaring hebben wij hoge standaarden over het gehele recycleproces. Door ons sterk netwerk van internationale metaalverwerkers recyclen wij een breed scala aan edelmetalen en alloys. Daarnaast faciliteren wij het recyclen van vervuild materiaal. Als eerste stap wordt er dan een metaalanalyse uitgevoerd om alle aanwezige elementen te bepalen. Vervolgens kan een nauwkeurig recycleproces worden bepaald en de beste opbrengst worden gegenereerd.

Recycling van uw bedrijfsmatige edelmetalen

IAM Drijfhout recycled edelmetalen in alle vormen, maten en samenstellingen, zoals producten die goud, zilver, platina, rhodium, iridium of palladium bevatten.

De eerste stap in het recyclen van edelmetalen is het wegen van het metaal. Hiervoor gebruiken wij een gekalibreerde weegschaal, waarbij alle wegingen automatisch worden gefilmd en inzichtelijk zijn. Vervolgens wordt het metaal en de eventuele vervuiling geanalyseerd, op basis waarvan het beste recycleproces wordt bepaald. Vaak kan het metaal worden omgesmolten, maar bij ernstige vervuiling kan voor een chemisch proces worden gekozen.

Als het recycleproces is volbracht wordt het metaal opnieuw gewogen en de opbrengst berekend. De opbrengst kan in gelden tegen een gunstige koers worden uitgekeerd, of worden gebruikt om besparingen op nieuwe bestellingen te doen.

De voordelen van recyclen van edelmetalen op een rij

  • IAM Drijfhout is sinds 1827 een betrouwbare en ervaren partner
  • Onze recyclingkosten behoren tot de meest concurrerende in de zakelijke markt
  • Wij hebben een klantgericht verzend- en verzekerbeleid
  • Wij hebben geen minimum hoeveelheid voorwaarden
  • Focus op één markt; zakelijke partijen (B2B)
  • De opbrengst kan zowel in gelden worden uitgekeerd, als worden gebruikt voor besparingen op nieuwe bestellingen.

Heeft u een vraag voor ons?

Heeft u vragen over onze recycling service? Als u een zakelijke aanbieder bent, kunnen wij u helpen.
Bent u een particuliere partij, dan kunnen wij u helaas niet helpen.

Stuur ons een e-mail!