Geschiedenis IAM Drijfhout

Geschiedenis IAM Drijfhout

Het huidige IAM Drijfhout is een voortzetting van het in Nederland alom bekende Drijfhout welke sinds 1827 actief is in de edelmetaal branche. Daar waar Cookson Drijfhout zich voornamelijk op juweliers richt is I.A.M. Drijfhout gespecialiseerd in Industriële, analytische en medische toepassingen met edelmetalen. Een jong team, met echter ruimschootse ervaring in voornoemde applicaties staat voor u klaar. Bekijk hieronder onze geschiedenis sinds 1827.

Foto van woonhuis en winkel van Drijfhout en Zoon in Balk, Friesland

1827

IAM Drijfhout ontstond in 1827 toen Hans Halbes Drijfhout op 23 jarige leeftijd een goudsmidzaak in Balk (Friesland) opende. De werkplaats en winkel werden naast het woonhuis gebouwd.

Geschiedenis IAM Drijfhout

1883

Het familiebedrijf werd door zoon Halbe Drijfhout en later door kleinzoon Willem Halbes Drijfhout overgenomen, die in 1883 een kleine fabriek aan de Wijckerlerdijk in Balk opende.

Geschiedenis IAM Drijfhout

1886

Drijfhout groeit door en Willem Halbes Drijfhout verhuist in 1886 naar Amsterdam onder de naam H. Drijfhout & Zn.

Geschiedenis IAM Drijfhout

1912

De productieprocessen werden verder geautomatiseerd en in 1912 werd het iconische pand en voormalig theater aan de Nes in Amsterdam aangekocht.

Geschiedenis IAM Drijfhout

Aan het pand aan de NES is de gravering ‘H. Drijfhout & Zn’ tot de dag van vandaag in de gevelsteen boven de ingang te zien.

IAM-Drijfhout-Geschiedenis

1927

Drijfhout wordt overgenomen door het Franse bedrijf Comptoir Lyon Alemand, maar blijft onder de naam Drijfhout zelfstandig opereren.

Drijfhout verhuist naar de Hoogoorddreef in Amsterdam en wordt overgenomen door het Duitse bedrijf Heraeus

2008

Drijfhout verhuist naar de Hoogoorddreef in Amsterdam en wordt overgenomen door het Duitse bedrijf Heraeus.

Utrecht edelmetaal Drijfhout

2016

Drijfhout wordt weer volledig zelfstandig en verhuist naar de Tennesseedreef in Utrecht. De focus ligt op producten voor industrieel-, analytisch- en medisch gebruik en de naam wordt overeenkomstig veranderd naar IAM Drijfhout.

Heeft u een vraag over IAM Drijfhout?

Neem contact op