Het gebruik van goud en zilver in de de semiconductor, medische en luchtvaart industrieën

IAM Drijfhout levert edelmetaal laboratoriumbenodigdheden, zoals kroezen, buizen, draden en lint. Hiermee worden diverse labs binnen de semicoductor, medische en luchtvaart sector bediend. Door de hoge kosten en het feit dat edelmetaal niet zijn kwaliteit verliest, zijn goud en zilver ideaal voor recycling.

Gouden (laboratorium)artikelen voor verschillende industrieën

Sputter targets van goud worden gebruikt in de halfgeleider en thin films industrie. Verschillende opdamp technieken gebruiken deze targets in het fabricage proces van computer chips en vergelijkbare artikelen.

In de medische industrie worden gouden buisjes of staafjes gebruikt wegens hun hoge precisie en betrouwbaarheid. Goud heeft niet reactieve eigenschappen, die ervoor zorgen dat de staven onaangetast blijven door lichaamseigen vloeistoffen. Goud is ook erg resistent tegen bacteriën en corrosie, waardoor gouden buizen ook gebruikt worden in medische apparatuur en het een belangrijke rol speelt in verschillende chemische processen.

Door de thermische en elektrische geleidbaarheid van goud, worden gouden buizen gebruikt in de luchtvaart sector. In de vorm van lint en draad, wordt goud gebruikt in elektronica, sensoren en de semiconductor branche.

Ontdek meer over het gebruik van IAM Drijfhout’s assortiment van edelmetaal laboratorium artikelen.

Zilver draad, buis, draad en pellets

Zilver wordt gebruikt in een breed scala van onderzoeken. Hoge kwaliteit zilveren draad, pellets en targets zijn bijvoorbeeld wijdverspreid in high-tech applicaties zoals thin film technologie, kwantum computers en sensoren.

Recycling van gouden en zilveren laboratoriumartikelen 

Omdat laboratoriumbenodigdheden van edelmetaal een belangrijke en uitgebreide rol spelen in de industrie, is het duurzaam gebruik en recycling essentieel. IAM Drijfhout biedt een recycling service voor goud en zilver, in alle vormen, maten en legeringen.

Neem contact op voor een quote of recycling