Fusion analyse smeltkroezen en parelbakjes

Laboratoriumartikelen voor XRF-analyses

XRF-analyse (X-ray fluorenscence) is een veel gebruikte analysemethode waarbij laboratoriumartikelen van edelmetalen worden gebruikt voor het voorbereiden van samples. Met XRF wordt de samenstelling van een sample bepaalt door middel van röntgenfluorescentie, waarbij de nauwkeurigheid van de resultaten afhangt van de homogeniteit van het sample. De meest homogene samples worden gecreëerd met een XRF fusion machine, waarin het sample met een flux in een platina kroes wordt verhit tot een vloeistof. Deze vloeistof wordt vervolgens uitgegoten in een platina parelbakje en afgekoeld tot er een parel overblijft. De parel kan vervolgens in een spectrometer worden uitgelezen om de samenstelling te bepalen. IAM Drijfhout levert complete oplossingen en alle benodigdheden om dit proces uit te voeren: XRF fusion machines, tangen, fluxen, kroezen en parelbakjes van alle veel voorkomende merken XRF machines.

Laboratoriumartikelen voor XRF-fusion machines

De kroezen en parelbakjes kunnen worden geleverd in verschillende legeringen, zoals platina-goud en platina-iridium. Deze legeringen weerstaan hoge temperaturen, corroderen niet en zijn chemisch inert. IAM Drijfhout levert meer dan 100 standaard kroezen en parelbakjes, voor onder andere de machines van XRF Scientific (xrFuse en Phoenix), Malvern Panalytical (Eagon 2, PerlX, LeNeo, TheOx), IGC Standards (Autofluxer, Schoeps, Vulcan) en Katanax, Leco, Linn en Herzog. Daarnaast kunnen kroezen, schalen en parelbakjes op maat worden gemaakt, of geleverd in extra gehard metaal. Hierdoor worden de kwaliteiten van het metaal verhoogd en de levensduur verlengd.

Platina kroezen, schalen, parelbakjes en deksel

IAM Drijfhout heeft een groot assortiment laboratoriumartikelen voor alle gangbare XRF-fusion machines.

Kroezen van platina en goud voor XRF-analyses en verassingsprocessen in het laboratorium.

Kroezen

IAM Drijfhout levert kroezen voor alle gangbare XRF fusion machines. De kroezen kunnen worden geleverd in verschillende legeringen en kunnen optioneel met extra gehard metaal, een schenktuit, een versterkte rand en met een extra dikke bodem worden geleverd.

Kroezen voor fusion
LT-100 Ganular flux voor X-Ray Fluorescence

Flux

Een flux bestaat uit een mix van chemicaliën en dient als hulpstof om het sample te smelten. IAM Drijfhout levert verschillende standaard en op maat gemaakte fluxen, afhankelijk van wat voor sample er wordt getest. Het precies afwegen van de flux is een belangrijke factor die kan worden geautomatiseerd met een weegmachine.

Meer over Flux
Laboratoriumartikelen van edelmetalen voor XRF-analyses

Parelbakjes

IAM Drijfhout levert parelbakjes voor alle gangbare fusion machines en spectrometers. Het uitgieten van het sample in een parelbakje zorgt voor een vlak oppervlak, waardoor nauwkeurige meetresultaten worden behaald. De parelbakjes zijn beschikbaar in verschillende legeringen, zoals platina-goud en platina-iridium.

Meer laboratoriumartikelen
Elektrische fusion machines

Fusion machines

Gas of elektrisch aangedreven machines geschikt voor XRF en ICP-analyses en met verschillende voorgeprogrammeerde fusion processen.

XRF-fusion machines

Veelgestelde vragen


Wat is fusion, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Ontdek meer over de onderzoeksmethode fusion voor zowel XRF analyse als ICP analyse

Lees meer…


Wij leveren onder meer aan:

Heeft u vragen over laboratoriumartikelen voor XRF-analyses?