Recyclen van edelmetalen sputtertargets

Op het gebied van thin-film depositie, een technologie die veel wordt gebruikt in elektronica, halfgeleiders en diverse andere industrieën, spelen sputtertargets een essentiële rol. Sputtertargets zijn samengesteld uit edelmetalen maken deel uit van een techniek waarbij in een vacuümomgeving een dunne laag van het edelmetaal op een substraat wordt aangebracht. De overgebleven edelmetalen van de targets kunnen ook worden gerecycled.

Samenstelling van sputtertargets

Sputtertargets zijn ronde, platte schijven die verkrijgbaar zijn in verschillende diameters en diktes. Ze zijn meestal gemaakt van zuiver edelmetalen of een legering van edelmetalen, die van zeer hoge en zuivere kwaliteit zijn: 99,95% of 99,99%. Veel gebruikte edelmetaaltargets voor sputteren zijn goud (Au), goud-palladium (Au/Pd20%), platina (Pt), platina-rhodium (Pt/Rh10%), platina-palladium (Pt/Pd20%), rhodium (Rh) en zilver (Ag). De keuze van het metaal (of de legering) voor het sputtertarget wordt bepaald door het doel van het eindproduct..

Recyclen van sputtertargets

Gezien hun hoge zuiverheid, de schaarste en kosten van edelmetalen, kan het recyclen van sputtertargets zowel economische als ecologische redenen hebben.

IAM Drijfhout biedt een recycling service voor edelmetalen in alle vormen, maten en legeringen. Omdat wij ook leverancier zijn van edelmetaal kunnen we flexibel zijn in de afspraken met onze klanten. Bijvoorbeeld of we de recyclingopbrengst uitbetalen of gebruiken als tegoed voor nieuwe bestellingen.

Meer weten over onze producten en recycling service?

Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.