Toepassingen voor platina laboratoriumartikelen en het belang van recycling

IAM Drijfhout’s aanbod van platina laboratoriumbenodigdheden, inclusief kroezen, elektrodes, folie, buizen en staven, worden voor diverse doeleinden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn XRF analyses, medische apparatuur, elektronica, katalysatoren en de glas industrie. Door de hoge vraag en toenemende kosten van platina, wordt recycling van dit materiaal steeds belangrijker.

Het gebruik van platina in laboratoria

Platina kroezen en parelbakjes worden gebruikt in XRF analyses. Door platina’s weerstand tegen hoge temperaturen en resistentie tegen chemische stoffen, is dit edelmetaal ideaal voor monster analyses met XRF.

Platina elektrodes bieden hoge geleiding en duurzaamheid. Hierdoor worden ze gebruikt in verschillende chemische test waarbij elektrische stroom nodig is. De corrosiebestendigheid van platina maakt het bijzonder geschikt voor elektrolyseprocessen.

Platina plaat en folie wordt gebruikt in elektronica, katalysatoren en waterstofdiffusie. De uitstekende elektrische geleidingsvermogen, in combinatie met de weerstand tegen chemische reacties, maakt het perfect voor deze hightech toepassingen. Ook platina in de vorm van buizen worden gebruikt voor medische apparatuur, de productie van glas en glasvezel en zelfs voor de vervaardiging van muzikale blaasinstrumenten.

Platina staven worden op grote schaal gebruikt in medische apparatuur of hulpmiddelen, vanwege de geringe reactie met vloeistoffen van het menselijk lichaam.

Recycling platina

Edelmetalen zijn niet oneindig en door de stijgende grondstofkosten is het recyclen van platina laboratoriumproducten een ecologisch en economisch duurzame praktijk.

Onze klanten hebben bij ons, één adres voor zowel het bestellen van nieuw platina laboratoriumartikelen als voor het inleveren van gebruikt edelmetaal. U kunt contact met ons opnemen voor vragen over uw platina laboratoriumbenodigdheden of recyclingbehoeften.